Kauppis

”Kauppis” eli kauppaoppilaitos on Salon seudun koulutuskuntayhtymän toisen asteen oppilaitos Taitajankadulla, jossa koulutetaan tulevia merkonomeja (liiketalous ja kauppa) ja datanomeja (tieto- ja viestintätekniikka).

Kauppiksella on asiansa tuntevat ja motivoituneet opettajat jotka yhdessä opinto-ohjaajan kanssa opastavat sinua opintojen tiellä kohti uutta ammattia.

 


Keväällä 1985 datanomikoulutusta haluttiin laajentaa pääkaupungin ulkopuolelle. Siinä aukesi Salolle mahdollisuus, joka käytettiin heti hyväksi ja siitä lähtien kauppikseen on myös kuulunut datanomi-linja.

Kaupan alan opetus siirtyi vuosituhannen vaihteessa Kavilankadun kauppaoppilaitoksesta Karjalankadulle SAKTA:aan, joka on nykyisin osa Salon seudun ammattiopistoa. Kaupan ja terveyden yksikkö toimi tiloissa, jotka kuuluivat alunperin sairaanhoito-oppilaitokselle. Kuitenkin 2013 kauppis palasi juurilleen Taitajankadulle.


Kauppiksella on mukavat ja viihtyistä tilat vaikka rakennus itsessään on vanhahko. Aulassa on Cafe Corner, josta voi tauoilla hakea välipalaa tai vaikka kahvin. 


Cafe Corner

Alakerrassa on luokkien lisäksi myös viihtyisä oleskelutila, josta löytyy telkkari, sohvat ja virvoitusjuoma-automaatti. Pitkien taukojen ajan tai tunninalkua odotellessa oleskelutilasa voi hengailla kavereiden kanssa.


Oleskelutila
Ei kommentteja: